• Glasberga Sjöterrass

Kommande projekt – Glasberga Sjöterrass, Etapp 1 – Sjövillorna. Totalt planeras det här för 40 bostäder.

Sju unika villor med fantastisk utsikt över Glasbergasjön. Nu planeras det för fullt för Glasberga Sjöterrass med adress Båtsman Lobergs gata. Området kommer att bestå av både villor och radhus med mycket sjönära läge vid Glasbergasjön. Tanken här är att skapa ett område med, varierade hustyper och vacker arkitektur med grönskande trädgårdar. Projektet kommer att ha stor vikt vid miljö och varje hus förses därför med solpaneler och uttag för elbil som standard. Unikt för projektet är att man som köpare får fri elbil under ett helt år. Solpaneler är standard på samtliga villor.

Området kommer att bebyggas i etapper och i den första etappen uppförs de sju arkitektritade sjövillorna. Sjövillorna har ett privat läge och ligger vid en lokalgata som avslutas vid en vändplan. Husen är cirka 170 kvm fördelat på två plan och har trälagd altan mot sjön. Tomterna blir färdigställda med gräsmatta. I anslutning till huset finns carport med förråd.

Isak Abraham, Chefsarkitekt Arkitektbruket beskriver projektet med sina ord; ”Exklusivt för Glasberga Sjöterrass har Arkitektbruket ritat sju ståtliga sjövillor i trä. Husen ligger vackert längs med strandlinjen och vänder sig med sina generösa fönsterpartier över Glasbergasjön. Volymernas enkelhet, fasadernas röda färg och de vackra spaljéerna anknyter till nordiskt hantverk och i kombination med fönstrens lekfulla placering är det en nytolkning av äldre byggnadstradition. Konceptet tar avstamp i drömmen om det egna hemmet. Den svenska idén om huset. Renheten i trä och hantverkstraditionen som följt oss genom århundraden. Fina, varma och hållbara färger som anknyter till naturen. De vackra träspaljéerna på fasaderna ger en stilfull arkitektur och möjlighet till fina klätterväxter, som vinrankor, i trädgården.

Idén om ett hem – inte bara ett hus som alla andra. En funktionalistisk design med stilsäkert formspråk skapar ett hem med hög livskvalitet. Öppen och rymlig planlösning med tilltagna sovrum i ljusa och lugna kulörer. Allrummet inbjuder till enskilt umgänge för tonåringarna och på tomten kan barnen leka medan ni förbereder kvällens middagsbjudning i köket. Under vintern sprakar elden i vardagsrummets braskamin och under sommarkvällarna kan ni njuta av solnedgångens sken på den generösa och privata terrassen. Här lämnar ni tättbebyggda och opersonliga områden bakom er och flyttar in ett hem med den vilda naturen som utblick endast en kort biltur från stadens puls. Välkommen hem!”

Category

Bostadsutveckling